Wie is Chefke Gert?
Na ongeveer 20 jaar fulltime in de horeca gewerkt te hebben was het tijd voor nieuwe koers. Maar het is niet zomaar wat om dit prachtige vak achter je te laten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus met Chefke Gert krijg ik alsnog de kans om datgene te doen wat ik heel erg leuk vind; Koken. En ook u kunt hiervan gaan genieten! Kijk snel verder naar de mogelijkheden.

Overige werkzaamheden
Auditor Voedselveiligheid
Voedselveiligheid en hygiëne is heel erg belangrijk. We moeten er vanuit kunnen gaan dat als we uiteten gaan of spullen kopen in de supermarkt alle processen hiervoor goed gegaan zijn zodat de producten nog goed zijn wanneer we deze nuttigen.
Voor een grote supermarktketen controleer ik de voedselveiligheid in bepaalde vestigingen. Waar mogelijk geef ik tips en zal ik benodigde actiepunten aangeven.
Chef op de Boot ‘Lena Maria’
De gasten die we ontvangen op deze boot zijn een gehele week aanwezig en gaan diverse activiteiten doen. De ene groep gaat fietstochten maken in het mooie Nederland en de andere groep gaat dit lopend doen. Daarnaast hebben we ook nog gasten die de hele week veel leren over ons prachtige land door middel van lezingen aan boord en het bezoek aan musea.
Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd zodat de gasten klaar zijn voor de dag en rond een uur of 18:30 krijgen de gasten een heerlijk 3-gangenmenu voorgeschoteld.
Als Chef ben ik verantwoordelijk voor alles wat met eten te maken heeft. Naast het ontbijt en diner wordt er een enkele keer een lunch geserveerd en worden de gasten ’s avonds bij de borrel verwend met een heerlijke borrelplank.
Oftewel we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het de gasten aan niks ontbreekt en dat ze een fantastische vakantie hebben aan boord van de ‘Lena Maria’.

Chef voor marathon schaatsteam ‘De Haan Westerhoff’
Dat voeding belangrijk is voor ons als mensen dat weten we wel maar ook in de topsport wordt dit telkens een belangrijker onderwerp.
Topprestaties komen voort uit talent, trainen, tactiek en nog vele andere aspecten. Ook de concurrenten worden beter dus uiteindelijk gaat het om de details, hierin is de voeding ontzettend belangrijk.
Momenteel ben ik bezig om mijn kennis over dit onderwerp uit te breiden door middel van een cursus en hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het team.
